
Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΑπό τα πιο ωραία κεράσματα, τα «μικρά φουρνιστά» (αυτό σημαίνει στα γαλλικά το όνομά τους) βουτήματα με τη γέμιση μαρμελάδας βερίκοκο, είναι η τέλεια συνοδεία για τον καφέ ή το τσάι.
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 3 αυγά
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100-125 γρ. κουβερτούρα
- 1/2 κούπα μαρμελάδα βερίκοκο
- 1/2 κούπα τρούφα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πτι φουρ με κουβερτουρα και τρούφα, αρχικά χτυπάμε καλά στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, το βούτυρο με την άχνη, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει, για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
- Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
- Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στον κάδο το ξύσμα, το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής ή σε ένα αυτοσχέδιο κορνέ, που φτιάχνουμε διπλώνοντας σε χωνί ένα κομμάτι λαδόκολλα.
- Κόβουμε μπισκότα πάνω στο ταψί σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
- Σταματάμε σε ζυγό αριθμό, γιατί θα τα κολλήσουμε ανά δύο.
- Ψήνουμε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λεπτά.
- Μετά τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 40 λεπτά.
- Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα.
- Έπειτα, τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
- Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ανακατεύοντας πού και πού.
- Κολλάμε ανά δύο τα μπισκότα με λίγη μαρμελάδα.
- Βουτάμε περίπου τα μισά στη λιωμένη σοκολάτα, έτσι ώστε να καλυφθούν κατά το 1/3.
- Τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε λαδόκολλα για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Αλείφουμε την άκρη των υπολοίπων με λίγη ακόμη μαμρελάδα και τα βουτάμε στην τρούφα.