
Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΚαλή κι η καντίνα αλλά το πιο ωραίο «βρώμικο» το κάνουμε στο σπίτι. Με ψωμάκια για χοτ ντογκ, λουκάνικα Φραγκφούρτης, καραμελωμένα κρεμμύδια, πίκλες και μια ωραία μουστάρδα.
Υλικά
- 2 κρεμμύδια μικρά
- 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
- 1 1⁄2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1/2 κουτ. γλυκού κέτσαπ + όση επιπλέον θέλουμε, για το σερβίρισμα
- 4 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
- 4 αγγουράκια τουρσί (πίκλες)
- 4 ψωμάκια για χοτ ντογκ (βρίσκουμε συσκευασμένα στα σούπερ μάρκετ)
- λίγα κομματάκια από κόκκινες πιπεριές τουρσί
- μουστάρδα όση θέλουμε, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το χοτ ντογκ καραμελώνουμε πρώτα τα κρεμμύδια ως εξής: Τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι.
- Προσθέτουμε τόσο νερό που να τα καλύπτει.
- Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
- Όταν το νερό έχει σχεδόν εξατμιστεί, ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μισό κουταλάκι κέτσαπ.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Βάζουμε τα λουκάνικα σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό.
- Τα βράζουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 2 - 3 λεπτά από τη στιγμή του κοχλασμού.
- Τα βγάζουμε με μια λαβίδα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
- Κόβουμε τις πίκλες σε ροδέλες.
- Ανοίγουμε με μαχαίρι τα ψωμάκια κατά μήκος στη μέση, χωρίς να τα κόψουμε εντελώς.
- Απλώνουμε λίγη κέτσαπ στο εσωτερικό τους.
- Βάζουμε από ένα λουκάνικο σε κάθε ψωμάκι.
- Προσθέτουμε από τη μία πλευρά του τις ροδέλες μίας πίκλας και λίγες πιπεριές τουρσί.
- Βάζουμε από την άλλη πλευρά λίγα καραμελωμένα κρεμμύδια.
- Απλώνουμε όση μουστάρδα θέλουμε και σερβίρουμε.