
Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΓια τον καφέ και το τσάι, για σνακ στο γραφείο και το σχολείο αλλά και για τις απογευματινές λιγούρες, αυτά τα εύκολα χαλβαδοψωμάκια είναι ό,τι πρέπει.
Υλικά
- 350 γρ. χαλβάς κακάο
- 500 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 300 γρ. (περίπου) νερό χλιαρό
- 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
Μυστικά
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χαλβαδοψωμάκια, αρχικά θρυμματίζουμε τον χαλβά.
- Στη συνέχεια, τον βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες προτού τον χρησιμοποιήσουμε.
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον χαλβά, σε ένα μπολ, όμως όχι όλο το νερό μαζί.
- Ζυμώνουμε σιγά-σιγά, με τα χέρια, για 10-15 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη και αφράτη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Εναλλακτικά, χτυπάμε στο μίξερ, με τον γάντζο.
- Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει καλά, σε ζεστό περιβάλλον, για 45 λεπτά.
- Τη χωρίζουμε σε 15 στρογγυλά κομμάτια και στο καθένα βάζουμε από ένα κομμάτι χαλβά.
- Τα πλάθουμε σε στρογγυλά ψωμάκια.
- Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε αντικολλητικό χαρτί με λίγο αλεύρι.
- Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.