Κείμενο: Γαστρονόμος
Το γαστρονομικό ταξίδι συνεχίζεται... επόμενος σταθμός Γαλλία! Με την Καθημερινή της Κυριακής 02/10.
To βιβλίο Γαλλία περιέχει περισότερες από 80 επιλεγμένες συνταγές για το καθημερινό και το γιορτινό τραπέζι, οι οποίες αντανακλούν με τον καλύτερο τρόπο τα μοναδικά χαρακτηριστικά της μαγειρικής της χώρας. Η έκδοση του «Γαστρονόμου» περιλαμβάνει τεχνικές και υλικά προσαρμοσμένα στην ελληνική πραγματικότητα, ώστε οι διάσημες γαλλικές σπεσιαλιτέ να μπορούν να εκτελεστούν στην κουζίνα του σπιτιού μας. Υπάρχουν, επίσης, ειδικές ενότητες «γαστρονομικών ταξιδιών», όπως για το τυρί, τα αλλαντικά, το ψωμί και το κρασί, που μας συστήνουν τις τοπικές πρώτες ύλες.
Το βιβλίο «Κουζίνες του κόσμου: Γαλλία» περιλαμβάνει 80 και πλέον εμβληματικές συνταγές για σούπες, ορεκτικά, τερίν, κρέας, θαλασσινά, επιδόρπια και γλυκά, για το καθημερινό και το γιορτινό τραπέζι. Ρίχνει ένα βλέμμα στις τοπικές πρώτες ύλες και στις γεύσεις της πλούσιας και ετερόκλητης μαγειρικής της Γαλλίας και καταγράφει εμμέσως πώς η γεωγραφία, το κλίμα, ο πολιτισμός και η παράδοση έχουν διαμορφώσει μία από τις πιο δημοφιλείς κουζίνες του κόσμου.