Κείμενο: Γαστρονόμος
Ο Γαστρονόμος Μαΐου μαγειρεύει και παρουσιάζει πρωτότυπες μακαρονάδες, υπέροχα κεφτεδάκια, κοτόπουλο με αρώματα και γεύσεις.
Εμπνευσμένοι από τις χαρμόσυνες γειτονιές του ευρωπαϊκού Νότου, οι σεφ μας ετοιμάζουν το πιο ένδοξο μεσογειακό τραπέζι. Φέρνουν στο φως νέες πτυχές της μεγάλης κουζίνας της Μεσογείου και τις μαγειρεύουν με κρότο και χαμόγελα. Σερβίρουν ψητά λαχανικά, κρύες σούπες, ένα επικό κοτόπουλο στον φούρνο γεμιστό με μπουκατίνι και άλλες ηλιόλουστες νοστιμιές.
Ο Χριστόφορος Πέσκιας ζυμώνει τα τέλεια ελληνικά κεφτεδάκια, ο Δημήτρης Κοντόπουλος ετοιμάζει βήμα-βήμα αυθεντικές σπανιόλικες κροκέτας και η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη σκαρώνει ένα εμπνευσμένο ταρτάρ ψαριού με τα αρώματα της χωριάτικης σαλάτας.
Η Αθηνά Λοϊζίδου και η Μαριλένα Ιωαννίδου φέρνουν την άνοιξη στην κουζίνα μας. Η Αθηνά μάς φτιάχνει υπέροχο εκμέκ κανταΐφι και ατομικά ορεκτικά με θαλασσινά και γιαούρτι ενώ η Μαριλένα Ιωαννίδου μάς ετοιμάζει λευκό καπαμά με σαλάτα κολοκάσι και αναρόκρεμα παγωτό.
Στις μέρες της καραντίνας βαλθήκαμε όλοι μας να γίνουμε φουρνάρηδες. Ε, λοιπόν, ας μάθουμε να το κάνουμε σωστά. Ξαναπιάνουμε προζύμι, μαθαίνουμε τη χημεία του ψωμιού, τα φουσκώματα και τα ζυμώματα και προτείνουμε πολύτιμες μεσογειακές συνταγές. Από γαλλικά μπατάρντ μέχρι πανεύκολο ναπολιτάνικο καφόνε και ένα προζυμένιο ψωμί-έκπληξη.
Στο ίδιο πακέτο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ θα μπορείτε να βρείτε το έργο «Θυγατέρες του Θεού» από τη Λουκία Νικολαΐδου – Βασιλείου σε ακριβές αντίγραφο, προσφορά της Λεβεντείου Πινακοθήκης, μέσω του προγράμματος «Μένω σπίτι - γνωρίζω τους Κύπριους δημιουργούς της πρώτης γενιάς».