Ένα πανεύκολο ορεκτικό που κλέβει τις εντυπώσεις. Τα αλμυρά τρουφάκια από μανούρι ρολάρονται σε ψιλοκομμένα κράνμπερι και αποκτούν γιορτινή εμφάνιση.
Υλικά
- 700 γρ. μανούρι, τριμμένο
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. κράνμπερις, πολύ ψιλοκομμένα
- 2 μάτσα σχοινόπρασο, ψιλοκομμένα (ή 6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα)
- 200 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία, για 2-3 λεπτά και ψιλοκομμένα στον πολυκόφτη
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα τρουφάκια από μανούρι με κράνμπερις ξεκινάμε από το προηγούμενο βράδυ και, σε ένα κατσαρόλι, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Τραβάμε από τη φωτιά λίγο πριν βράσει.
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη την κρέμα γάλακτος με το μανούρι για 1 λεπτό σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
- Προσθέτουμε όσο πιπέρι μάς αρέσει.
- Βάζουμε το μείγμα σε μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ, για να πήξει καλά η κρέμα.
- Την επομένη πλάθουμε με την πηχτή κρέμα μικρά μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.
- Σε 3 ταψιά απλώνουμε τα κράνμπερις, το σχοινόπρασο και το καρύδι αντίστοιχα.
- Βουτάμε το 1/3 από τα μπαλάκια στα κράνμπερις και τα πιέζουμε λίγο για να κολλήσουν επάνω τους.
- Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα τρουφάκια (τα μισά τα περνάμε από το σχοινόπρασο και τα υπόλοιπα από το ψιλοκομμένο καρύδι).