
Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νίκος Λουκά - Food styling: Λάουρα Κολοκασίδου
Αποθήκευση για αργότεραΜέχρι να κάνεις το ταξίδι που ονειρεύεσαι στην Κρήτη, μπορείς να μεταφερθείς νοητά στο νησί μέσα απο υπέροχα αρώματα των κρασιών ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗ.
Υλικά
Για τη ζύμη
- 150 γρ. αλεύρι
- 65 γρ. βούτυρο
- Αλάτι
- 60 γρ. κρύο νερό
Για τη γέμιση
- 300 γρ. κολοκυθάκια
- 100 γρ. κίτρινη πιπεριά
- 300 γρ. κίτρινα τυριά
- 3 αυγά
- 300 γρ. γάλα
- Αλάτι και πιπέρι
Συνδυάστε το με
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ
Οίνος ερυθρός, ξηρός
Διαδικασία
- Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη: ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το βούτυρο και το αλάτι, προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε καλά. Ανοίγουμε σε φύλλο σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ή πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα - θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για να καλύψουμε τη βάση και τα πλαϊνά ενός στρογγυλού ταψιού διαμέτρου 22 εκ, το οποίο έχουμε βουτυρώσει ελαφρά.
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε κάθετες πάνω στη ζύμη. Κόβουμε την πιπεριά σε φετάκια και τα βάζουμε ανάμεσα στις φέτες κολοκυθάκι. Τρίβουμε το τυρί και το σκορπάμε ανάμεσα στα λαχανικά. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε πάνω στο τυρί/λαχανικά. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 50’ περίπου.