
Κείμενο: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΤο χούμους αναμειγνύεται με δροσερό και κρεμώδες αβοκάντο ενώ το μείγμα μπαχαρικών δίνει χαρακτήρα και ένταση σε αυτή την εύκολη μπρουσκέτα.
Υλικά
- 200 γρ. έτοιμο χούμους*
- 1 καθαρισμένο ώριμο αβοκάντο
- 1/2 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 1 κ.γ. σουσάμι καβουρδισμένο
- 1 κ.γ. μαυροκούκι (προαιρετικά)
- λίγο ανθό αλατιού
- 8 λεπτές φέτες ψωμιού ή λαγάνας
Μυστικά
* Αν έχουν περισσέψει βρασμένα ρεβίθια από την προηγουμένη, ετοιμάζουμε μόνοι μας το χούμους: Πολτοποιούμε στο μούλτι 200 γρ. βρασμένα ρεβίθια μαζί με 1 κ.σ. ταχίνι, 1/2 κ.γ. κύμινο και 2 κ.σ. χυμό λεμονιού.
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις μπρουσκέτες με χούμους, αβοκάντο και μπαχαρικά χτυπάμε στο μούλτι 200 γρ. έτοιμο χούμους* με 1 καθαρισμένο ώριμο αβοκάντο σε κομμάτια.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε 1/2 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη, 1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη, 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή, 1 κ.γ. σουσάμι καβουρδισμένο, 1 κ.γ. μαυροκούκι (προαιρετικά) και λίγο ανθό αλατιού.
- Ψήνουμε στο γκριλ ή στην τοστιέρα, για 2-3 λεπτά, 8 λεπτές φέτες ψωμιού και τις αλείφουμε με το μείγμα χούμους.
- Πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.