Κείμενο: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΕύκολο και γρήγορο σνακ ιδανικό για πρωινό, το γαλοτύρι δίνει γεύση και το αβοκάντο τα θρεπτικά συστατικά.
Υλικά
- 200 γρ. αλεύρι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. αλάτι
- 2 αυγά
- 280 ml ξινόγαλο
- λίγο βούτυρο
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 280 γρ. γαλοτύρι
- λίγο χυμό λάιμ και ελαιόλαδο
Για το πασπάλισμα
- αλατοπίπερο και ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις μικρές τηγανίτες με γαλοτύρι και αβοκάντο, ξεκινάμε ανακατεύοντας το αλεύρι με τη ζάχαρη και αλάτι. Προσθέτουμε τα αυγά και το ξινόγαλο ανακατεύοντας καλά.
- Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Κόβουμε σε φέτες τα αβοκάντο.
- Αλείφουμε τις τηγανίτες με γαλοτύρι, μοιράζουμε το αβοκάντο, περιχύνουμε με λίγο χυμό λάιμ και ελαιόλαδο.
- Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό.