Με έτοιμη σφολιάτα, σοταρισμένα μανιτάρια, τυριά και μορταδέλα, φτιάχνουμε ένα εύκολο και γευστικό ορεκτικό. Εναλλακτικά σερβίρουμε ως ελαφρύ γεύμα μαζί με μια ωραία σαλάτα.
Υλικά
- 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας
- 200 γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες
- 400 γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη
- 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
- 120 γρ. νιώτικο κεφαλοτύρι, τριμμένο
- 6-8 φέτες μορταδέλα με φυστίκι Αιγίνης
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την έτοιμη σφολιάτα με τυριά, μανιτάρια και μορταδέλα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
- Τακτοποιούμε τη σφολιάτα ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε ελαφρώς με τον πλάστη.
- Την βάζουμε ανάμεσα σε δύο ταψιά με τις λαδόκολλες και ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανή. (Με τον τρόπο αυτό η σφολιάτα δεν θα φουσκώσει.)
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο αλάτι, για 6-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ωραία. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σκορπίζουμε τη φέτα πάνω στη σφολιάτα και από πάνω τα μανιτάρια.
- Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το νιώτικο κεφαλοτύρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Μοιράζουμε σε κάθε κομμάτι από μία φέτα μορταδέλα, ελαφρώς τσαλακωμένη. Σερβίρουμε αμέσως.