Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜια εύκολη συνταγή για αλμυρές μπάρες με πολλούς και διαφορετικούς σπόρους. Πάρτε τις μαζί σας για υγιεινό σνακ ή σερβίρετέ τις για συνοδευτικό της μπίρας και του κρασιού.
Υλικά
- 5-6 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 7-8 κουτ. σούπας νερό
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. σούπας μαύρο σουσάμι
- 4 κουτ. σούπας άσπρο σουσάμι
- 2 κουτ. σούπας ηλιόσπορος
- 2 κουτ. σούπας κολοκυθόσπορος
- 2 κουτ. σούπας λιναρόσπορος
- 1 κουτ. σούπας παπαρουνόσπορος
- 1 κουτ. σούπας βρώμη
- 1/4 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
Μυστικά
Για να διατηρηθούν οι μπάρες τραγανές για περισσότερο καιρό, τις τυλίγουμε με μεμβράνη όταν κρυώσουν.
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε αλμυρές μπάρες με διάφορους σπόρους, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
- Στη συνέχεια, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, σε ένα μπολ, το αλεύρι με το νερό και το αλάτι. Θα δημιουργηθεί ένα μείγμα που θα μοιάζει με λάσπη.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
- Απλώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας στη λαμαρίνα του φούρνου. Απλώνουμε πάνω της το μείγμα ώστε να είναι πολύ λεπτό. Για να απλώνεται καλύτερα, χρησιμοποιούμε τη ράχη ενός κουταλιού που έχουμε βουτήξει σε νερό.
- Χαράζουμε το μείγμα με ένα αιχμηρό μαχαίρι σε μπάρες μεγέθους της αρεσκείας μας.
- Βάζουμε τη λαμαρίνα στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
- Όταν τις βγάλουμε, κόβουμε, τις αλμυρές μπάρες με διάφορους σπόρους, εκεί που έχουμε χαράξει.