
Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Αποθήκευση για αργότεραΣυνταγές για κάθε τραπέζι με ζυμαρικά, που θα ενθουσιάσουν και τους πιο φανατικούς! Τέσσερα πιάτα για όλα τα γούστα: Ένα παστίτσιο, ένα κριθαρότο, στριφτό στον φούρνο αλλά και ταλιατέλες.
Υλικά
- 300 γρ. στριφτό Melissa
- 1/2 κιλό κοτόπουλο στήθος
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. κρεμμύδι κομμένο σε φέτες,
- 300 γρ. μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
- 80 γρ. πέστο
- Θαλασσινό αλάτι
- Μαύρο πιπέρι, φρεσκοκοτριμμένο
- 150 γρ. γραβιέρα, σε κύβους και 100 γρ. τριμμένη
Διαδικασία
Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει διαφανές. ρίχνουμε το κοτόπουλο –κομμένο σε λωρίδες– και όταν αλλάξει χρώμα, τα μανιτάρια.
Ανακατεύουμε, ψήνουμε για 2΄ και προσθέτουμε το πέστο, αλάτι και πιπέρι και τη γραβιέρα σε κύβους. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια
σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε και ανακατεύουμε με το ψημένο κοτόπουλο. Αδειάζουμε το μείγμα σε κεραμικό ταψί και πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα.
Ψήνουμε σε thermogrill (συνδυασμός φούρνου και grill), σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να γκρατιναριστεί (20΄ περίπου λεπτά). Σερβίρουμε αμέσως.