
Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Αποθήκευση για αργότεραΣυνταγές για κάθε τραπέζι με ζυμαρικά, που θα ενθουσιάσουν και τους πιο φανατικούς! Τέσσερα πιάτα για όλα τα γούστα: Ένα παστίτσιο, ένα κριθαρότο, στριφτό στον φούρνο αλλά και ταλιατέλες.
Υλικά
- 300 γρ. ταλιατέλες με αυγά Melissa
- 1 κιλό χοιρινό (σπάλα χωρίς κόκκαλο) σε κύβους
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 2 ξύλα κανέλα
- ½ κουταλάκι τσαγιού μαύρο πιπέρι, ακοπάνιστο
- Θαλασσινό αλάτι
- 100 γρ. Κουμανταρία
- 400 γρ. ζεστό νερό
- 100 γρ. παστά χρυσόμηλα
- 100 γρ. παστά σύκα
- 100 γρ. παστά δαμάσκηνα
- 200 γρ. κεφαλοτύρι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι μαζί με το ελαιόλαδο και όταν γίνει διαφανές, προσθέτουμε το κρέας. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να κοκκινίσει ελαφρά και ρίχνουμε τα μπαχαρικά και την Κουμανταρία. Ψήνουμε για 2΄ και προσθέτουμε το νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Προσθέτουμε στη συνέχεια τα παστά φρούτα (κομμένα στα 4) και τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το ψήσιμο ανακατεύοντας πολύ συχνά και προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό όταν χρειάζεται, μέχρι οι ταλιατέλες να φτάσουν στο σημείο al dente.
Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο κεφαλοτύρι.