![](assets/modules/wnp/articles/202502/9288/images/b_a2_026.jpg)
Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Αποθήκευση για αργότεραΣυνταγές για κάθε τραπέζι με ζυμαρικά, που θα ενθουσιάσουν και τους πιο φανατικούς! Τέσσερα πιάτα για όλα τα γούστα: Ένα παστίτσιο, ένα κριθαρότο, στριφτό στον φούρνο αλλά και ταλιατέλες.
Υλικά
- 300 γρ. κριθαράκι χονδρό Melissa
- 300 γρ. μανιτάρια portobello
- 100 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. λευκό κρασί
- 200 γρ. κατσικίσιο τυρί
- Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Ξύσμα λεμονιού
- Μαύρο πιπέρι, φρεσκοκοτριμμένο
Διαδικασία
Κόβουμε τα μανιτάρια φέτες ή αν είναι μικρά, στα τέσσερα και τα βάζουμε σε τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά και όταν τα μανιτάρια κατεβάσουν τα υγρά τους, ρίχνουμε το κρασί.
Αφήνουμε για 1΄ και προσθέτουμε το κριθαράκι και 1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό. Συνεχίζουμε το ψήσιμο ανακατεύοντας συχνά. Όταν το κριθαράκι «πιει» τα υγρά του, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό μέχρι να φτάσει στο σημείο al dente.
Τελειώνουμε προσθέτοντας το κατσικίσιο τυρί (θρυμματισμένο), λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, ξύσμα λεμονιού και μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε
ελαφρά και σερβίρουμε αμέσως.