Υλικά
- 1 λίτρο γάλα
- 250 γρ. σιμιγδάλι χονδρό Melissa
- 1 ½ φλιτζ. ζάχαρη
- 2 αυγά χτυπημένα
- 2 βανίλιες
- 3 κ.σ. βούτυρο
- κανέλα και ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά σιγά-σιγά. Αλείφουμε ένα ταψί με το βούτυρο και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170° C, για 45 περίπου λεπτά. Πασπαλίζουμε με το μείγμα κανέλας-άχνης.