Υλικά
- 220γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 310γρ σιμιγδάλι ψιλό Melissa
- ½ κ.γ. σόδα
- 180γρ ζάχαρη
- 220ml ελαιόλαδο
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 200γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και τη σόδα. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι, μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε το γιαούρτι και κατόπιν το μείγμα του σιμιγδαλιού, το ξύσμα και τις σταφίδες. Αλείφουμε με λάδι μια στρογγυλή φόρμα και αδειάζουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 45 περίπου λεπτά.