Η περουβιανή σάλτσα ταιριάζει με ψάρι, κρέας ή πουλερικά ή μέσα σε πίτα για σουβλάκι (αντί για τζατζίκι).
Υλικά
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 πιπεριά κέρατο
- 1 καυτερή πιπερίτσα (αν θέλουμε)
- 1 μεγάλη ντομάτα, ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 200 ml ελαιόλαδο
- 100 ml ξίδι από κόκκινο κρασί (ή χυμός λάιμ, αν προτιμάμε)
- τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά (κρεμμύδι, πιπεριές, ντομάτα). Λιώνουμε το σκόρδο. Βάζουμε τα λαχανικά, το μαϊντανό και το σκόρδο σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και η σάλτσα είναι… έτοιμη! Τη σερβίρουμε με ψάρι, κρέας ή πουλερικά, ενώ είναι εξαιρετική μέσα σε πίτα για σουβλάκι (αντί για τζατζίκι).