Κείμενο: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: The Eaters / Δημήτρης Αλβανός
Αποθήκευση για αργότεραΤρία υλικά, εσπρέσο, γάλα φρέσκο και ζαχαρούχο, λίγος πάγος κι έτοιμο το παγωμένο σπανιόλικο latte, που είναι ό,τι πρέπει για τις μέρες του καλοκαιριού.
Υλικά
- 150 ml γάλα φρέσκο, πλήρες (ή γάλα αμυγδάλου ή άλλο φυτικό ρόφημα της αρεσκείας μας)
- 2-3 κουτ. σούπας ζαχαρούχο γάλα
- 120 ml εσπρέσο
- πάγος
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το ισπανικό παγωμένο latte με ζαχαρούχο γάλα σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε δυνατά το γάλα με το ζαχαρούχο, να αφρίσει σχεδόν το μείγμα.
- Αν έχουμε αφρογαλιέρα, μπορούμε να κάνουμε τη διαδικασία εκεί.
- Ετοιμάζουμε τον εσπρέσο και τον αδειάζουμε σε ένα μεγάλο γυάλινο ποτήρι που έχουμε γεμίσει με πάγο.
- Αδειάζουμε από πάνω το μείγμα γάλακτος-ζαχαρούχου, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.