
Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Αποθήκευση για αργότεραΑναλόγως διάθεσης και περίστασης απολαβάνουμε γαρίδες σουβλάκι, crumble με σολομό, λαβράκι ή τσιπούρα φιλέτο. Κάθε μέρα έχουμε μια διαφορετική αφορμή για επίσκεψη στις ψαραγορές BLUE ISLAND
Υλικά
- 1 κιλό φρέσκο φιλέτο σολομού από τις ψαραγορές BLUE ISLAND
- 400 γρ. μαραθόριζα
- 300 γρ. πράσο
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- Θαλασσινό αλάτι
- Άσπρο πιπέρι
Για το crumble
- 120 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 120 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 80γρ. λευκό ψωμί, τριμμένο
Διαδικασία
Πλένουμε τη μαραθόριζα και το πράσο και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Μαραίνουνε πρώτα το πράσο με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη μαραθόριζα. Ψήνουμε για 10’ σε χαμηλή φωτιά και καλυμμένη κατσαρόλα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το crumble, ανακατεύοντας μαζί τα υλικά. Κόβουμε το σολομό σε μέτρια κομμάτια. Ανακατεύουμε μαζί με το μείγμα των λαχανικών και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Αδειάζουμε σε κεραμικό ταψί και καλύπτουμε με το crumble. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, ακάλυπτο, για 45’ περίπου.