Αφιέρωμα: Τα κοκκινιστά της Ελλάδας
Η φρέσκια ντομάτα μας δίνει έμπνευση για καλοκαιρινά μαγειρέματα. Ο κοκκινιστός κόκορας της Θεσσαλίας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον Γαλλικό «μεθυσμένο».
Street food κατ'οίκον
Τα φαλάφελ είναι ο καλύτερος τρόπος για να φάνε τα παιδιά ρεβίθια. Δοκιμάστε τις συνταγές των πεντανόστιμων οσπριοκεφτέδων και συνοδέψτε τους με καπνιστή μελιτζανοσαλάτα όπως στη φωτογραφία.
Μενού με 4 πιάτα
Ο διακεκριμένος Ιταλός σεφ Fabrizio Buliani μαζί με την ομάδα του, μας ετοίμασαν ένα πλούσιο γεύμα με ιταλικές αναφορές. Στον κήπο του Mama Fuga απολαύσαμε σαλάτα με πεπόνι, καρπούζι, αγγούρι και ρόκα, τα εύκολα και γρήγορα ριγκατόνι του «κερατά», το κοτόπουλο του Rodolfo Valentino και το κόκκινο τιραμισού με φρούτα του δάσους, βύσσινα, κεράσια και φράουλες. Στο ποτήρι μας ένα apple tziz κλείνει το υπέροχο γεύμα.
Τα μπριάμ θα «φαγωθούν» πολύ φέτος το καλοκαίρι
3 αναπάντεχες συνταγές που ανανεώνουν το λαδερό του καλοκαιριού όπως το τραγανό μπριάμ με φιστικοβούτυρο, γάλα καρύδας και τζίντζερ.
Τί θα φάμε σήμερα;
Χοιρινά παϊδάκια στον φούρνο με πατάτες και κολοκυθάκια; Μακαρονάδα τουρλού με μυρωδικά και τζίντζερ; Ή σαρδέλες με σάλτσα και καυτερή πιπεριά από τη Χαλκιδική; Οι σεφ του «γ» προτείνουν νόστιμες συνταγές που απαντούν στο αιώνιο ερώτημα...
Στα γρήγορα!
Κρυθαροκουλούρα με ξινομυζήθρα ή χαρουπαξιμαδάκια με ντοματίνια και κοπανιστή; Με πάστα ελιάς ή με πελτέ ντομάτας, μοτσαρέλα και βασιλικό; 7 συν μια συνταγή για ντάκο στο πι & φι.
Φασολάκια... «στο δόντι»
Σοτάρουμε ή βράζουμε για 8' το καλοκαιρινό λαχανικό για να παραμείνει τραγανό και σκαρώνουμε πανεύκολα πεντανόστιμες σαλάτες της εποχής. (Στη φωτογραφία φασολάκια με πιπεριές σοτέ, σόγια και κρύα σάλτσα ντομάτας και φασολάκια με κατίκι και λαδολέμονο βασιλικού)
Στο ζαχαροπλαστείο...
Ο Στέλιος Παρλιάρος χρησιμοποιεί το ελληνικό γιαούρτι για να δημιουργήσει υπέροχα γλυκά όπως η πρωτότυπη κρεμέ γιαουρτιού με σοκολάτα γάλακτος.
Μη χάσετε το νέο καλοκαιρινό τεύχος του «γ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 11/06 με την Καθημερινή!