1. Κουτάλι ανοξείδωτο με δοντάκια, Kuchenprofi, 7,90€, Cookshop, ανοξείδωτο εργαλείο καθαρισμού πιπεριάς, Kuchenprofi, 15€, Cookshop 2. Μπλέντερ ισχύος 550 W, με εργονομική κανάτα 1,5 lt, Artisanal Kitchenaid, 299€, Παρουσίαση 3. Αποφλοιωτής πατάτας με μυτούλα για τον καθαρισμό των μαύρων στιγμάτων από τη σάρκα, Joseph Joseph, 11€, Παρουσίαση 4. Πολυκόφτης με πλαστικό σώμα και ανοξείδωτες λάμες, με δύο ανταλλακτικά για μεγαλύτερο ή μικρότερο μέγεθος κοπής, και με δοχείο συλλογής του κομμένου υλικού, Alligator, 34€, Rockwell 5. Αντικολλητικό τηγάνι 28 εκ., με 5 χρόνια εγγύηση αντικολλητικής επίστρωσης και 25 χρόνια εγγύηση μεταφοράς θερμότητας, AMT Gastroguss, 65€, Rockwell 6. Κεραμικό σκεύος βαθύ με χερούλια, σε διάφορα μεγέθη. Emile Henry, το μέγεθος 35x25,5 εκ. στα 43,50€, Παρουσίαση.
1. Το μικρό οδοντωτό κουτάλι αφαιρεί πανεύκολα και γρήγορα τη σάρκα της ντομάτας, χωρίς να τραυματίζει τα τοιχώματα. Το εξειδικευμένο γκάτζετ για την πιπεριά αφαιρεί με μία κίνηση το καπάκι μαζί με την καρδιά και τα σπόρια.
2. Για να γίνει η σάρκα της ντομάτας πολτός και στη συνέχεια μελωμένη σάλτσα, θα χρειαστούμε ένα πρώτης τάξεως μπλέντερ, με το οποίο θα την πολτοποιήσουμε όσο πολύ ή λίγο θέλουμε.
3. Ο αποφλοιωτής πατάτας θα έπρεπε να πωλείται μαζί με τις πατάτες στον πάγκο της λαϊκής. Ο συγκεκριμένος μάλιστα είναι τόσο κοφτερός, που αποφλοιώνει την πατάτα με μια ανάσα.
4. Όταν λέμε ότι κόβει με μία κίνηση την πατάτα σε μακρόστενα μπαστουνάκια που θα ξεροψηθούν στον φούρνο, αλλά και το κρεμμύδι σε μικρά όμοια καρέ, το εννοούμε. Ένας τέτοιος πολυκόφτης μάς χρειάζεται για να ελαχιστοποιήσουμε τον χρόνο παραμονής στην κουζίνα.
5. Ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι θα μας βοηθήσει να ετοιμάσουμε τη γέμιση, να σοτάρουμε με λίγο λάδι τα κρεμμύδια, το ρύζι, προτού προσθέσουμε την τριμμένη ντομάτα, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τις σταφίδες. Τα τσιγαρισμένα υλικά θα δώσουν επιπλέον γεύση στο φαγητό, με τα καβουρδισμένα τους αρώματα και την ευγενική ανταλλαγή γεύσεων.
6. Το απόλυτο σκεύος ψησίματος και σερβιρίσματος είναι ευρύχωρο, αντικολλητικό, ευπαρουσίαστο, ξεκινάει τη διαδρομή του από τον πάγκο προετοιμασίας και τον φούρνο, για να καταλήξει με δόξα και τιμή στο τραπέζι.