Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου
Αποθήκευση για αργότεραΤο ιδανικό κλείσιμο ενός θαυμάσιου γεύματος ή δείπνου δεν είναι άλλο από μια αυθεντική γαλλική μους σοκολάτα με αρώματα πορτοκαλιού και κονιάκ.
Μάρω Πρεβελάκη
Υλικά
- 250 γρ. κουβερτούρα μπίτερ (με 70% κακάο), σπασμένη σε κομμάτια
- 3 κουτ. σούπας κονιάκ
- 8 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού μαρμελάδα νεράντζι
- 50 ml χυμός πορτοκαλιού
- 50 ml λικέρ πορτοκάλι τύπου κουαντρό ή γκραν μαρνιέ
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού + λίγο επιπλέον, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τη μους σοκολάτας λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το κονιάκ σε μπεν μαρί (δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό), ανακατεύοντας τακτικά.
- Αποσύρουμε από το μπεν μαρί και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους με τη μαρμελάδα νεράντζι μέχρι να αφρατέψουν.
- Καθαρίζουμε και στεγνώνουμε καλά τα χτυπητήρια του μίξερ και σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μέχρι να πάρει την υφή πυκνού γιαουρτιού
- Την προσθέτουμε σε δόσεις στο μπολ με τους κρόκους, ανακατεύοντας με ελαστική σπάτουλα (μαρίζ), με μεγάλες κυκλικές κινήσεις για να μη χάσει τον όγκο της.
- Προσθέτουμε σταδιακά την κουβερτούρα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με τη μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Τέλος, ρίχνουμε τον χυμό, το λικέρ πορτοκάλι και το μετρημένο ξύσμα και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 φαρδιά ποτήρια παγωτού και βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, μέχρι η μους να σφίξει
- Πασπαλίζουμε κάθε μερίδα με το επιπλέον ξύσμα πορτοκαλιού και σερβίρουμε τη μους σοκολάτας.