
Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΝα πώς μεταμορφώνουμε ένα απλό μπράουνι σε γιορτινό γλυκό! Του προσθέτουμε μια επικάλυψη με ρούμι και κακάο για μια αιχμηρή αρωματική νότα.
Ζάχαρη & Αλεύρι
Υλικά
Μπράουνι
- 220 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε κυβάκια
- 180 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, ψιλοκομμένη
- 200 γρ. κουβερτούρα με 65-70% κακάο, ψιλοκομμένη
- 4 αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 200 γρ. καστανή ζάχαρη, κρυσταλλική
- 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
Επικάλυψη
- 240 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου, σε κύβους
- 230 γρ. άχνη ζάχαρη, κοσκινισμένη
- 1 κουτ. γλυκού κακάο
- 1 κουτ. σούπας ρούμι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπράουνι με επικάλυψη με ρούμι, ξεκινάμε και προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 22 εκ. και καλύπτουμε τον πυθμένα με αντικολλητικό χαρτί.
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τις σοκολάτες σε χαμηλή φωτιά, έως ότου γίνει ένα λείο μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τις ζάχαρες με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά. Τέλος, προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι ίσα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 35-40 λεπτά (το μείγμα στο εσωτερικό του θα παραμείνει κάπως μαλακό και ζουμερό). Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Επικάλυψη
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το μαλακωμένο βούτυρο με την άχνη, το κακάο και το ρούμι μέχρι να γίνει μια κρέμα σαν αφρός.
- Ξεφορμάρουμε το γλυκό πάνω σε μια πιατέλα και απλώνουμε πάνω του την επικάλυψη με σπάτουλα.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.