
Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Αποθήκευση για αργότεραΌλα σπιτικά, ολα με FLORA. Ένα πανεύκολο ραβανί με πορτοκάλι, ένα ασυνήθιστο κέικ με χαλεπιανά και αλμυρή καραμέλα, ένα μυρωδάτο κέικ με μέλι και ένα vegan κέικ με μήλα.
Υλικά
- 220 γρ. FLORA light
- 3 αυγά
- 300 γρ. μέλι
- 450 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 30 γρ. baking powder
- 10 γρ. σόδα
- 1 κουταλάκι τσαγιού αλεσμένο ξηρό τζίντζερ
- 1 κουταλάκι τσαγιού κανέλα, αλεσμένη
- 1/4 κουταλάκι τσαγιού γαρίφαλο, αλεσμένο
- 200 γρ. γάλα
- 200 γρ. ζεστό τσάι
Διαδικασία
Ετοιμάζουμε πρώτα το τσάι. Στη συνέχεια κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το baking powder και τη σόδα και προσθέτουμε το τζίντζερ, την κανέλα και το γαρίφαλο.
Χτυπάμε μαζί τη FLORA Light, τα αβγά και το μέλι και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το ζεστό τσάι. Χτυπάμε καλά και αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40΄. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, καλύπτουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 5-10΄ ακόμα.