Κείμενο: Έυη Παπαδοπούλου
Φωτογραφία: Θάλεια Γαλανοπούλου
Αποθήκευση για αργότεραΑπίθανη δροσερή γρανίτα από την Εύη Παπαδοπούλου με τα υλικά του αγαπημένου μας κοκτέιλ negroni.
Υλικά
100 ml τζιν
100 ml Campari
100 ml κόκκινο βερμούτ
500 γρ. σάρκα από ώριμα νεκταρίνια ή ροδάκινα
120 γρ. ζάχαρη
50 ml νερό
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε τη γρανίτα negroni, πρώτα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για περίπου 2 λεπτά (από όταν ξεκινήσει ο βρασμός), για να φτιάξουμε ένα ελαφρώς πηχτό σιρόπι.
Στο μπλέντερ αλέθουμε όλα τα υλικά, μαζί με το σιρόπι, και αδειάζουμε σε ένα δοχείο ή μπολ. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Κάθε 1 ώρα ή όποτε το θυμηθούμε, το βγάζουμε και «ξύνουμε» το μισοπαγωμένο μείγμα με ένα πιρούνι, για να δημιουργήσουμε μεγάλους κρυστάλλους.
Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία 3-4 φορές, ανά μία ώρα. Η γρανίτα είναι έτοιμη όταν όλο το μείγμα έχει παγώσει.