Κείμενο: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Υλικά (για 4 άτομα): 2 φλιτζ. τσαγιού λεμονάτο κρέας με κολοκυθάκια, 500 γρ. πένες ή άλλο ζυμαρικό, 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (αν θέλουμε), 1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη ή δυόσμος, τριμμένα, 70 ml ελαιόλαδο, 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα (αν θέλουμε).
Διαδικασία: Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 1 - 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο που υπάρχει στο πακέτο. Εν τω μεταξύ, κόβουμε το κρέας σε μικρούς κύβους. Χτυπάμε τα κολοκύθια με τη σάλτσα από το κρέας στο μπλέντερ, να γίνουν πουρές. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 1 φλιτζάνι τσαγιού από το νερό τους. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα, όπου έβρασαν, το ελαιόλαδο με το σκόρδο και το κρέας. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τον πουρέ από τα κολοκύθια, το ξερό μυρωδικό και λίγο από το νερό που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε. Πρέπει το φαγητό να είναι ζουμερό. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και, αν θέλουμε, με ανθότυρο θρυμματισμένο ή γραβιέρα τριμμένη.