Κείμενο: Tina Webb
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Λεμονάτο, με πιπεράτη διάσταση, το τζίντζερ χρησιμοποιείται σε όλων των ειδών τις κινεζικές τηγανιές (stir fry), με κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχάρι, θαλασσινά, λαχανικά. Δίνει πικάντικη νότα και σε άλλες, πιο μεσογειακές, παρασκευές, π.χ. σε πατάτες γιαχνί, σε λεμονάτα μαγειρευτά, ακόμη και σε λαδερά με ντομάτα! Θα το βρούμε φρέσκο, στα σούπερ μάρκετ, και ξερό, κονιορτοποιημένο σε σκόνη, σε σούπερ μάρκετ και μπαχαράδικα.