Κείμενο: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΤο πιο νόστιμο σνακ για να ξεκινήσει όμορφα η μέρα σας, τα κυδώνια όταν ψήνονται αποκτούν μια υπέροχη γλύκα, η κανέλα αναδεικνύει τη γεύση τους, η βρώμη και τα καρύδια τους δίνουν ωραία υφή.
Υλικά
- 70 γρ. αλεύρι
- 40 γρ. βούτυρο
- 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 50 γρ. νιφάδες βρώμης
- 1 κ.γ. κανέλα
- 140 γρ. ψιλοσπασμένα καρύδια
- 4 κυδώνια σε λεπτές φέτες
- 50 γρ. βούτυρο σε κυβάκια
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κυδώνια ψητά με κραμπλ βρώμης και κανέλας, ξεκινάμε προθερμαίνουντας τον φούρνο στους 180°C, στη λειτουργία του αέρα.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι και το βούτυρο σε μπολ και τα τρίβουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε τη καστανή ζάχαρη, τις νιφάδες βρώμης, τη κανέλα, τα καρύδια και ανακατεύουμε.