Κείμενο: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΤα μανιτάρια και το κατσικίσιο τυρί είναι το τέλειο ζευγάρι σε αυτό το εύκολο και γρήγορο πιάτο με βάση τις ταλιατέλες.
Υλικά
- 200 γρ. ταλιατέλες
- 100 ml από το νερό όπου βράσαμε τις ταλιατέλες
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 250 γρ. μανιτάρια λευκά, σε λεπτές φέτες
- 1 κουτ. σούπας καρυδόψιχα, χοντροσπασμένη
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις ταλιατέλες με μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί ξεκινάμε βράζοντας τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζουμε αλλά κρατάμε λίγο από το νερό γιατί θα το χρειαστούμε αργότερα.
- Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τη καρυδόψιχα και το μαϊντανό.
- Ρίχνουμε το νερό που είχαμε κρατήσει στην άκρη και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί και σερβίρουμε.