Κείμενο: Άγγελος Ρέντουλας
Για να μη «νερώσει» το ντρέσινγκ της σαλάτας μας, φροντίζουμε να στεγνώνουμε πολύ καλά μετά το πλύσιμο τις πρασινάδες που χρησιμοποιούμε: τις αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε καθαρές βαμβακερές πετσέτες ή χρησιμοποιούμε τους ειδικούς στεγνωτήρες σαλάτας που πωλούνται στα καταστήματα με αξεσουάρ κουζίνας και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Βάζουμε τα σαλατικά μας στο ειδικό καλάθι, κλείνουμε με το καπάκι, γυρνάμε τη λαβή και η φυγόκεντρος κάνει όλη τη δουλειά απομακρύνοντας το νερό.