Κείμενο: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Υλικά (για ένα ταψί 22 εκ.): 1 μερίδα κρέας κοκκινιστό, κομμένο σε μικρά κυβάκια, 2 φλιτζάνια πουρές ή όσος έχει περισσέψει (αν δεν είναι αρκετός, βράζουμε 1 -2 μέτριες πατάτες, να τις λιώσουμε και να τις ανακατέψουμε με τον υπόλοιπο πουρέ), λίγο μπαχάρι ή μοσχοκάρυδο σε σκόνη, 1 φλιτζ. τσαγιού, σκληρό κίτρινο τυρί (π.χ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα), τριμμένο (ή περισσεύματα από διάφορα κίτρινα τυριά, τριμμένα), 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, κοπανισμένο, να γίνει σκόνη, περασμένο από σήτα, 2 αυγά, καλά χτυπημένα.
Διαδικασία: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Στρώνουμε το κοκκινιστό με τη σάλτσα του στο ταψί και το πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο. Ανακατεύουμε τον πουρέ με το μπαχαρικό, το μισό τυρί και τα αυγά και τα στρώνουμε πάνω στο κρέας. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε το φαγητό για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Το σερβίρουμε ζεστό.