Κείμενο: Χριστίνα Τζιάλλα
Τα αυγά διαχωρίζονται πιο εύκολα όταν είναι φρέσκα, γιατί τότε ο κρόκος έχει πιο βαριά και σφιχτή δομή και παραμένει ενιαίος. Αντίθετα, όταν τα αυγά είναι πολλών ημερών, η σύσταση του κρόκου είναι πιο χαλαρή με αποτέλεσμα να ενώνεται με το ασπράδι.
Για την αποφυγή τέτοιων ατυχημάτων, καλό είναι να σπάμε τα αυγά ένα-ένα σε χωριστά μπολ και μόνο εφόσον έχουν διαχωριστεί σωστά να τα ρίχνουμε στο μπολ όπου θα τα χτυπήσουμε όλα μαζί.