Κείμενο: Χριστίνα Τζιάλλα
Φωτογραφία: Αντωνία Κατή
Αποθήκευση για αργότεραΕίναι μια συνταγή για μπάρες που γίνονται απευθείας στο ταψί, χωρίς προηγουμένως να ανακατέψουμε τα υλικά. Απλώς μπαίνουν σε στρώσεις το ένα πάνω στο άλλο και ψήνουμε. Αυτό!
Υλικά
100 γρ. βούτυρο
1 κούπα τριμμένα μπισκότα digestive (τριμμένα στο μούλτι)
1 κούπα τριμμένο ινδοκάρυδο
1 κούπα σταγόνες σοκολάτας
1 κούπα ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε μπάρες απευθείας στο ταψί, αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Στη συνέχεια, λιώνουμε το βούτυρο και το αδειάζουμε σε ένα τετράγωνο ταψάκι περίπου 22 x 22 εκ.
Από πάνω σκορπίζουμε τα μπισκότα και το ινδοκάρυδο.
Έπειτα σκορπίζουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τους ξηρούς καρπούς.
Περιχύνουμε με το ζαχαρούχο γάλα.
Δεν ανακατεύουμε.
Ψήνουμε περίπου 30 λεπτά (δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα).
Αφήνουμε αρκετές ώρες να κρυώσει καλά και έπειτα κόβουμε σε μακρόστενες μπάρες.