Κείμενο: Γαστρονόμος
Βήμα 1ο
Αφαιρούμε τυχόν κοτσάνια από φτερά με ένα τσιμπιδάκι.
Βήμα 2ο
Ολόκληρο πουλερικό: Το δένουμε σφιχτά, για να εξοικονομήσουμε χώρο και να προστατεύσουμε τις εκτεθειμένες κοιλότητές του. Πιάνουμε σφιχτά τις φτερούγες και τα μπούτια του πουλερικού, πιέζοντάς τα στον κορμό του, και τα δένουμε με σπάγκο μαγειρικής, για να κολλήσουν στο σώμα.
Βήμα 3ο
Μερίδες: Αν κόψουμε το πουλερικό σε κομμάτια-μερίδες (π.χ. μπούτια, φτερούγες, στήθη κ.ά.) ή αγοράσουμε έτοιμες μερίδες ή καθαρισμένα φιλέτα, τα φυλάμε ένα-ένα σε ξεχωριστά σακουλάκια τροφίμων με ετικέτες.
Βήμα 4ο
Φτερούγες για ζωμό: Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις φτερούγες σε μεγάλες ποσότητες, π.χ. 1½ - 2 κιλά. Είναι οικονομικές και με αυτές μπορούμε να φτιάξουμε νοστιμότατο ζωμό κοτόπουλου.