Κείμενο: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Το κέιλ είναι ένα ιδιαίτερο χορταρικό που μοιάζει με σέσκουλο, μόνο που έχει πιο χοντρά και με «κατσαρές» άκρες φύλλα. Εχει έντονη «χόρτινη» γεύση. Είναι δημοφιλές στο εξωτερικό και τα τελευταία χρόνια έχει κάνει δειλά την εμφάνισή του και στην Ελλάδα. Διάφοροι μικροί παραγωγοί το καλλιεργούν και το διαθέτουν σε βιολογικές και μη λαϊκές αγορές. Εμείς το προμηθευτήκαμε από τον παραγωγό Χρήστο Μπλαντή (στις λαϊκές αγορές του Αμαρουσίου την Τρίτη, της Κηφισιάς την Τετάρτη, του Χαλανδρίου την Πέμπτη, των Βριλησσίων την Παρασκευή και του Αμαρουσίου το Σάββατο), αλλά και συσκευασμένο από την εταιρεία Αειφόρο Γη σε παντοπωλεία και delicatessen.