Κείμενο: Χριστίνα Τζιάλλα
Η αποξηραμένη μαγιά που πωλείται σε φακελάκια είναι τρεις φορές πιο ισχυρή από τη νωπή, γι’ αυτό και πιο ακριβή. Επιπλέον, είναι πιο εύχρηστη, γιατί δεν χρειάζεται να διαλυθεί σε υγρό πριν προστεθεί στο μείγμα. Αυτός είναι ο λόγος που ονομάζεται και «στιγμής»
Άλλο ένα πλεονέκτημα είναι ότι κάθε φακελάκι αντιστοιχεί σε 1 κιλό αλεύρι, γεγονός που μας διευκολύνει στον υπολογισμό των δόσεων. Διατηρείται δε για ένα χρόνο, αρκεί να μην ανοιχτεί, ενώ αντιθέτως η νωπή μαγιά έχει πολύ σύντομη ημερομηνία λήξης. Στο μόνο που υστερεί η ξερή μαγιά σε σχέση με την νωπή είναι στο άρωμα.