Κείμενο: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Υλικά (για 2 άτομα σαν κύριο ή για 4 άτομα σαν μεζές): 2 γεμάτα φλιτζ. τσαγιού χωριάτικη σαλάτα, με το λάδι της, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο επιπλέον, 4 αυγά λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία: Βάζουμε τη σαλάτα σε ένα μπολ και, όσο μπορούμε, αφαιρούμε τη φέτα, τις ελιές και το αγγούρι και τα βάζουμε σε ένα πιατάκι. Ρίχνουμε την υπόλοιπη σαλάτα στο μούλτι και την ψιλοκόβουμε ανοιγοκλείνοντας το διακόπτη 4 - 5 φορές, για 1 δευτερόλεπτο κάθε φορά. Ζεσταίνουμε ένα βαρύ αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σαλάτα.
Τη μαγειρεύουμε για 8 - 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, ώσπου να μαραθούν τα υλικά της και να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά. Τότε ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα αυγά, ένα-ένα και ολόκληρα, ανακατεύοντας ώστε να αναμειχθούν με τα υλικά. Μαγειρεύουμε για 1 - 2 λεπτά ή μέχρι το ασπράδι να ψηθεί, ρίχνουμε και τη φέτα, ανακατεύουμε και μοιράζουμε τη στραπατσάδα σε πιάτα. Συνοδεύουμε με το αγγουράκι και τις ελιές που κρατήσαμε.