Κείμενο: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Υλικά (για 2 πίτες): 1½ φλιτζ. τσαγιού ρεβιθάδα με το ζουμί της, 1 ματσάκι ρόκα, ψιλοκομμένη (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλο σαλατικό της αρεσκείας μας), 1 ντομάτα, σε ψιλά καρέ, 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτ. σούπας ταχίνι (προαιρετικά), 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διαδικασία: Σουρώνουμε το ζουμί από τα ρεβίθια, το βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τα ρεβίθια, το δυόσμο και το ταχίνι (αν το χρησιμοποιήσουμε) και τα πολτοποιούμε.
Αν το μείγμα είναι αραιό, προσθέτουμε όσα από τα ρεβίθια χρειάζονται για να αποκτήσει τη σύσταση πουρέ. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ρόκα, την ντομάτα, το ελαιόλαδο, την πάπρικα και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε καλά, μοιράζουμε το μείγμα στις αραβικές πίτες και τις τυλίγουμε σε ρολά.