Κείμενο: Άγγελος Ρέντουλας
Είναι λίγο-πολύ γνωστό, όμως η υπενθύμιση δεν βλάπτει. Όταν θέλουμε να αλευρώσουμε υλικά που προορίζουμε για το τηγάνι, για να μη σπαταλάμε αλεύρι που μετά θα πρέπει ούτως ή άλλως να αχρηστεύσουμε, αποφεύγουμε να βάζουμε μεγάλη ποσότητα αλευριού σε ένα πιάτο κι εκεί να τα αλευρώσουμε, όπως πολλοί συνηθίζουν. Βάζουμε τα υλικά που θέλουμε να αλευρώσουμε (λαχανικά, ψαρικά, θαλασσινά ή ό,τι άλλο) σε ένα καθαρό σακουλάκι (π.χ. πόλυμπαγκ) και προσθέτουμε 1/2-1φλιτζάνι αλεύρι. Κλείνουμε το άνοιγμα με τα χέρια και ανακινούμε τη σακούλα ώστε να αλευρωθούν τα υλικά από όλες τις πλευρές. Ή κάνουμε οικονομία ή παίζουμε...