Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Shutterstock
Οι ζύμες μπορούν να αρωματιστούν με πλήθος από μπαχαρικά και μυρωδικά, ανάλογα με τα υλικά της γέμισης.
- Μαυροκούκι και παπαρουνόσπορος: Ταιριάζουν σε ζύμες που προορίζονται για τάρτες τυριών ή ψαρικών.
- Ξερός δυόσμος ή μέντα ή βασιλικός: Δροσίζουν τάρτες με δυνατά τυριά (κίτρινα ή καπνιστά) ή μια τάρτα χορταρικών με πιο «άτονο» χαρακτήρα. Επίσης, αν φτιάξουμε μια τάρτα με χόρτα και μας λείπει ένα φρέσκο μυρωδικό της γέμισης (γιατί είναι εκτός εποχής), το βάζουμε ξερό στη ζύμη! n
- Ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού: Οι τάρτες που περιέχουν στη γέμιση καρότα, πατάτες, παντζάρια ή γλυκοπατάτες απογειώνονται με την ευωδιά των εσπεριδοειδών.
- Κουρκουμάς και τζίντζερ: Η ανατολίτικη σπιρτάδα τους ταιριάζει τόσο σε τάρτες με κιμά και αλλαντικά όσο και σε τάρτες λαχανικών, για να τονώσει την ήπια γεύση τους.