Κείμενο: Γαστρονόμος
Ντιπ: Ιδανική πρόταση για μικρές ποσότητες περισσευμάτων. Στραγγίζουμε την πράσινη σαλάτα που έχει περισσέψει και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ, μέχρι να γίνει πολτός. Την εμπλουτίζουμε με λίγο γιαούρτι ή κατίκι, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με πάπρικα και τη σερβίρουμε σαν ντιπ για κριτσίνια, κρακεράκια, φρυγανισμένες φέτες ψωμιού ή, ακόμη, με κεφτεδάκια ή κροκέτες ψαριών.
Κροκέτες: Στραγγίζουμε καλά και στύβουμε με τα χέρια μας τα περισσεύματα πράσινης σαλάτας, τα ψιλοκόβουμε (αν χρειάζεται) και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε αυγά, τριμμένο τυρί, τριμμένη φρυγανιά και μυρωδικά της αρεσκείας μας, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Το μείγμα πρέπει να είναι σφιχτό. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, για να σφίξει, και το πλάθουμε σε κεφτέδες, τους οποίους πιέζουμε λίγο με τις παλάμες μας για να πλατύνουν. Τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν.
Σάντουιτς: Στραγγίζουμε καλά την πράσινη σαλάτα από το ντρέσινγκ και την προσθέτουμε σε σάντουιτς με αλλαντικά και τυριά.