Κείμενο: Γιάννης Αδειλίνης
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Ο «Γαστρονόμος» και η εφημερίδα «Η Καθημερινή» με τα Βραβεία Ποιότητας επιβραβεύουν τις προσπάθειες των Κύπριων παραγωγών, μεταποιητών και εμπόρων παραδοσιακών, γαστρονομικών προϊόντων.
Ο πήχης κάθε χρόνο μπαίνει όλο και πιο ψηλά, αναδεικνύοντας εκλεκτά και μοναδικά κυπριακά προϊόντα, καθώς και την αξιοσύνη των ανθρώπων που τα παράγουν, οι οποίοι με τη δουλειά τους, το μεράκι και το πάθος τους παρουσιάζουν τον πραγματικό πλούτο της πατρίδας μας.
Φέτος τα Βραβεία Ποιότητας κλείνουν πέντε χρόνια πετυχημένης διαδρομής. Μέσα από εννιά κατηγορίες θα βραβευτούν 11 νικητές σε μια μεγάλη γιορτή στην ιστορική αίθουσα της Πύλης Αμμοχώστου , την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, με παρουσιάστρια τη δημοσιογράφο Ελενα Αποστόλου.
Τα προϊόντα που βραβεύτηκαν το 2017
Οι κατηγορίες των Βραβείων Ποιότητας 2018 είναι:
Χαλλούμι
Παραδοσιακό προϊόν
Εξαιρετικής ποιότητας, όπου φέτος διαγωνίζεται το κυπριακό ελαιόλαδο
Ετικέτα και Συσκευασία
Καινοτομία
Ευρείας Κατανάλωσης
Εξαγωγών
Ποτό για λευκό, ροζέ και κόκκινο κρασί
Τιμητικό βραβείο
Στα φετινά Βραβεία Ποιότητας περήφανος χορηγός είναι η Τράπεζα Κύπρου, υποστηρικτής Πολιτισμού ο ΟΠΑΠ Κύπρου και υποστηρικτής των Κύπριων Παραγωγών οι υπεραγορές Σκλαβενίτης.