Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΟι παραλλαγές της είναι αρκετές, καθώς στο βασικό μείγμα μπορεί να προστεθεί ένα πλήθος από άλλα υλικά, αλλά η κλασική εκδοχή είναι αυτή που οι Ιταλοί αγαπούν περισσότερο.
Ζάχαρη & Αλεύρι
Υλικά
- 6 κρόκοι αυγών
- 160 γρ. ζάχαρη
- 100 ml γλυκό κρασί Μαρσάλα ή γλυκό Μοσχάτο κρασί
- μπισκότα αμαρέτι ή σαβαγιάρ, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την κρέμα ζαμπαγιόνε με κρόκους και κρασί, σε ένα ανοξείδωτο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα μείγμα ανοιχτόχρωμο και αφράτο, με όγκο.
- Προσθέτουμε το κρασί και χτυπάμε για λίγο, ώστε να ενσωματωθεί.
- Στερεώνουμε το μπολ στο χείλος μιας κατσαρόλας μισογεμάτης με καυτό νερό (φτιάχνουμε δηλαδή ένα μπεν μαρί), προσέχοντας ο πυθμένας του μπολ να μην ακουμπά στην επιφάνεια του νερού. Επίσης το νερό δεν πρέπει πλέον να κοχλάζει, απλώς να είναι καυτό.
- Συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα στο μπολ για τουλάχιστον 10 λεπτά, μέχρι να γίνει μια πυκνή και λεία κρέμα.
- Τη μοιράζουμε σε κολονάτα ποτήρια και διακοσμούμε με ένα μπισκότο σαβαγιάρ ή αμαρέτι.