Το πιο νόστιμο… αρωματικό χώρου είναι αυτό το γλυκό κρασί, που βράζει με πορτοκάλι και μπαχάρια και μοσχοβολά ο τόπος.
Υλικά
- 1 λίτρο ξηρό κόκκινο κρασί
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 2 ξυλάκια κανέλα
- 10 γαρίφαλα
- 2 πορτοκάλια σε φέτες
- 50 ml ρούμι ή μπράντι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε γλυκό κρασί με πορτοκάλι και μπαχαρικά, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο ξηρό κόκκινο κρασί, 50 γρ. ζάχαρη, 1 αστεροειδή γλυκάνισο, 2 ξυλάκια κανέλα και 10 γαρίφαλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει και να λιώσει η ζάχαρη.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 2 πορτοκάλια σε φέτες και 50 ml ρούμι ή μπράντι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρό.
- Το αδειάζουμε σε μια μεγάλη κανάτα μαζί με τα μπαχαρικά και το πορτοκάλι, που όσο θα μένουν θα αρωματίζουν περισσότερο το κρασί.
- Σουρώνουμε με σουρωτήρι στα ποτήρια.
- Σερβίρουμε το γλυκό κρασί με πορτοκάλι και μπαχαρικά πριν ή μετά το δείπνο.