Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΑπό τα πιο ωραία παραδοσιακά κεράσματά μας τα αμυγδαλωτά! Το ροδόνερο τους χαρίζει υπέροχο άρωμα.
Υλικά
- 500 γρ. αμύγδαλα λευκά
- 300 γρ. (2 κούπες + 1/3 κούπας) ζάχαρη άχνη
- 60 ml (4 κουτ. σούπας) ροδόνερο
- ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική για το «τύλιγμα»
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε αμυγδαλωτά με ροδόνερο, ξεκινάμε θρυμματίζοντας τα αμύγδαλα στον πολυκόφτη και τα αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν.
- Ρίχνουμε και το ροδόνερο και ζυμώνουμε απαλά, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη. Μπορεί να χρειαστούμε λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο ροδόνερο.
- Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος μπουκιάς.
- Σε ένα ρηχό σκεύος απλώνουμε λευκή κρυσταλλική ζάχαρη.
- Ρολάρουμε ένα ένα τα αμυγδαλωτά στη ζάχαρη, μέχρι να καλυφθούν καλά. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα!