Δεν είναι δύσκολο να φτιάξουμε σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο! Τα αμύγδαλα μπορούν να είναι ασπρισμένα ή με τη φλούδα, ωμά αλλά και ελαφρώς καβουρδισμένα.
Υλικά
- 200 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκοπανισμένα
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε αμυγδαλοβούτυρο, ξεκινάμε ρίχνοντας τα αμύγδαλα και το λάδι στον κάδο του πολυκόφτη και χτυπάμε σχολαστικά και υπομονετικά για 4-5 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε μια κρέμα πυκνή και κάπως λιπαρή (τα αμύγδαλα θα βγάλουν και αυτά το λάδι τους, που θα ενωθεί με το ελαιόλαδο).
- Αν χρειάζεται, σταματάμε κάθε τόσο τον πολυκόφτη, σπρώχνουμε προς τα κάτω το μείγμα που έχει κολλήσει στα τοιχώματα του κάδου και συνεχίζουμε το χτύπημα.