Υλικά
- 1 πακέτο σιμιγδάλι χονδρό Melissa
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- 2 βανίλιες
- 1 φλιτζανάκι μαστίχα
- 100γρ ξανθή σταφίδα
- 100γρ καρύδια χοντροκομμένα
- 1 ξύλο κανέλας
- κανέλα σκόνη για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, τις βανίλιες, την κανέλα, τη μαστίχα και τα αφήνουμε να βράσουν για 7 λεπτά. Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε μέχρι να καβουρδιστεί. Έπειτα προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι. Αδειάζουμε σε μία φόρμα το μείγμα και όταν κρυώσει το βγάζουμε από τη φόρμα και σερβίρουμε με κανέλα.