Υλικά
- 1 πακέτο φύλλα σφολιάτας
- 4 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό Melissa
- 4 πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
- 4 πατάτες μέτριες κομμένες σε ροδέλες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες
- ¼ ματσάκι μαϊντανό
- ¼ ματσάκι άνηθο
- 2 μέτρια καρότα χονδροτριμμένα
- 150γρ φέτα (αν θέλουμε νηστίσιμη την πίτα, παραλείπουμε τη φέτα και στη θέση της βάζουμε ελιές)
- αλάτι, πιπέρι & πάπρικα
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 φλιτζάνι λάδι
Διαδικασία
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα πράσα με ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό για 5 λεπτά να βράσουν. Προσθέτουμε το μισό λάδι και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά, τα σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε τα μυρωδικά, τη φέτα την οποία έχουμε θρυμματίσει και στο τέλος το σιμιγδάλι. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί, στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας ρίχνουμε τη γέμιση και από πάνω κλείνουμε με το υπόλοιπο φύλλο σφολιάτας. Τέλος χαράζουμε σε μικρά τετράγωνα και ψήνουμε στους 180° C για 35-40 λεπτά.