Υλικά
- 400γρ σιμιγδάλι χονδρό Melissa
- 250γρ σιμιγδάλι ψιλό Melissa
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
- 1 ½ κουτουταλιά γλυκού μαστίχα τριμμένη
- 5 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
- 2 φλιτζάνι νερό
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι κονιάκ
Διαδικασία
Ανακατεύουμε το χονδρό σιμιγδάλι με το ψιλό σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε στη συνέχεια τη μαστίχα, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το χυμό πορτοκαλιού και το νερό και αφήνουμε 15 λεπτά για να φουσκώσει λίγο το σιμιγδάλι. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι που το έχουμε βράσει για 10 λεπτά. Σερβίρουμε όταν απορροφήσει το σιρόπι.