Νόστιμες μπουκιές αρνίσιου παναρισμένου συκωτιού, ένας εξαίσιος μεζές για το πασχαλινό τραπέζι.
Υλικά
1 κιλό συκώτι αρνίσιο, σε κύβους περίπου 2 - 3 εκ.
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο (σε ορισμένα σούπερ μάρκετ), ψιλοκομμένο, ή 1/2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
τα φύλλα από 1/2 μάτσο φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένα, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια, ή 2 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, κοπανισμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμός από 1 - 2 λεμόνια (ή όσο λεμόνι μάς αρέσει)
5 αυγά
περίπου 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη (για το πανάρισμα)
ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Για το συκώτι αρνίσιο πανέ ξεκινάμε και βάζουμε το συκώτι σε ένα βαθύ μπολ με κρύο νερό και παγάκια και τα αφήνουμε για περίπου 2 ώρες.
Με αυτόν τον τρόπο ξεπλένεται το συκώτι από τα πολλά αίματα και αποκτά στο μαγείρεμα πιο φίνα γεύση.
Το ξεπλένουμε και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε σε ένα μπολ το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και το συκώτι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για περίπου 1 ώρα, να μαριναριστεί.
Στραγγίζουμε το συκώτι σε ένα σουρωτήρι (χωρίς να αφαιρέσουμε το σκόρδο και τα αρωματικά που θα έχουν κολλήσει πάνω του) και το αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, σε ένα άλλο χτυπάμε τα αυγά, μέχρι να αφρατέψουν, και σε τρίτο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά.
«Περνάμε» τα κομμάτια του συκωτιού πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά, μέχρι να καλυφθούν καλά, και τινάζουμε να πέσει το περιττό.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλύψουμε τα 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Τηγανίζουμε το συκώτι σε δόσεις, για περίπου 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε να στραγγίξει σε χαρτί κουζίνας.